Politisk vilde: ”Hedersförtryck har ingen religion”

Strömstads Tidning 191121

Strömstads Tidning 191121:

”Fram till slutet av augusti företrädde hon Vänsterpartiet i riksdagen, men efter hot om uteslutning valde hon själv att lämna partiet. Numera står hon utan parti i riksdagen, som politisk vilde. Eller oberoende socialistisk ledamot, som hon själv kallar sig.

Hur känns det att inte tillhöra Vänsterpartiet längre?

– Det är skönt på ett sätt. Jag har många goda vänner i partiet som jag älskar, men det var också en ryggsäck som jag blev av med. Jag mådde illa hela sommaren för jag bestämde att jag skulle lämna, men det var väldigt tungt att säga det, verkligen, det var sorgligt. De bjöd in hela Sveriges media för att smutskasta mig, de gjorde det bakom min rygg. Då tänkte jag: ”fan vad skönt att ha lämnat”.

Läs mer

3 tankar på “Politisk vilde: ”Hedersförtryck har ingen religion”

 1. Jag har full förståelse för att du lämnade partiet. Det har jag också gjort, men i tanken, efter alla år. Håller med partiet om fördelningspolitiken, arbetsmarknadspolitiken, hyrespolitiken, miljöpoilitiken och en massa annat. Men jag kan aldrig någonsin acceptera den totala naiviteten när det gäller hedersproblematiken och flyktingpolitiken, som härskar i partiet.

  Kram och God Jul 🙂

  // Kao

 2. Fem stjärnor till dig, Amineh, eftersom du är modig och inte ger dig när du vet att du har rätt. Alla människor har inte lika hög förmåga till kamp mot ondskan, som du har. Ondskan kommer av rädsla, men du underkastar dig inte den. Det är ovanligt och fantastiskt.

  Du utstrålar mod och positivitet. Du är därför mycket mer värdefull än de allra flesta människor. De kan bli rädda för dig, men de har fel. De borde vara rädda för att vara utan ditt modiga ledarskap, för utan dig riskerar de att gå under i sin rädsla. Det är därför du behövs! Ät nyttigt, rör på dig, lev länge och fortsätt använda hjärnan effektivt!

  Varför du inte vill få alla riktiga socialister att valsamverka för att komma över 4% vet jag inte, men det kommer du kanske avslöja för mig någon dag?

 3. Pingback: Svar till Anders Romelsjö – Stefan Löfven bäddade för Sverigedemokraterna | Vetenskapliga partiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.