”Har stått upp i debatten när andra gömt sig”

SvD 180811Debattartikel i Svenska Dagbladet idag:

Under mina år i riksdagen har jag särskilt arbetat för kvinnors och barns rättigheter. Min bakgrund skiljer sig från mina kollegor där många kommer från ungdomsförbunden. Jag är uppvuxen under fattiga förhållanden i Kurdistan och tvingades som barn att arbeta istället för att gå i skola. Som trettonåring blev jag en del av den kurdiska väpnade befrielserörelsen. I Sverige har jag arbetat som socialsekreterare i Stockholms mest utsatta områden. Jag bor och verkar i förorten. (…)

Jag skrev debattartiklar om moralpoliserna som terroriserar kvinnor redan före det uppmärksammats i tv-reportage. När det då hette att jag ägnade mig åt ”ryktesspridning” så svarade jag och min organisation ”Varken hora eller kuvad” med att genomföra enkätundersökningar på förortsskolor, för att undersöka omfattningen av hedersförtrycket. Då fick jag höra att sådana kartläggningar var ”fjärran från en socialistisk samhällsanalys”. (…)

I Vänsterpartiets antirasistiska strategi står det att partiföreträdarna inte ska tveka ”att kritisera de krafter som i religionens namn vill föra samhället i en mer konservativ riktning eller inskränka kvinnors och hbtq-personer rättigheter”. När många har gömt sig i debatten så har jag stått upp. Därför kommer jag fortsätta att arbeta för att religiösa och konservativa icke demokratiska organisationer som kränker kvinnors och hbtq-personers rättigheter inte ska få offentliga bidrag och inte ska ha inverkan på vår demokrati.

Jag står kvar på Vänsterpartiets riksdagslista, möjlig att kryssa in av väljarna i Stockholms stad och län, därför att många väljare har sagt till mig att de vill kunna rösta på en politiker som står för en konsekvent politik för feminismen och jämlikhet – helt enkelt för allas lika värde.

Läs hela artikeln här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.