Amineh tilldelas Finn Bengtssons pris för politiskt civilkurage

fnn-bengtssons-pris-sidbild

Idag tilldelades Amineh Finn Bengtssons pris för politiskt civilkurage.
Motiveringen lyder:
”Genom att uppmärksamma radikalisering, klan- och hedersförtryck blottlägger Amineh Kakabaveh i handling och tal och till en avsevärd personlig kostnad, den svenska oviljan att röra vid alltför känsliga ämnen. Hon gör det genom att ta fasta på värderingar som gäller alla, snarare än på särskiljande identiteter.”

”Jag funderade först på om det egentligen är så klokt att ta emot det här priset. När jag tidigare har fått beröm av liberala ledarskribenter och politiker från andra partier så har detta använts mot mig av de inom mitt parti som inte uppskattar mitt arbete mot hedersförtrycket för framförallt barn och kvinnors rättigheter”, kommenterar Amineh på sin Facebooksida, och fortsätter:
”Men jag bestämde mig för att ta emot detta hederspris för politiker som visat civilkurage. Finn är så olika ideologiskt, han är höger och jag är marxist och feminist. Men som demokrat känner jag mig ärad att mina politiska motståndare uppskattar min kamp för allas lika värde, för sekularism och att jag har stått rakryggad, även om det kostat mycket personligt och privat. I mitt riksdagsarbete har jag sökt samarbete och dialog över partigränserna i kampen mot diskriminering och förtryck i hedersnamn, i kampen mot barnarbete, för kurdernas och andra minoriteters rättigheter och för att stödja kvinnors och andra demokratiska fri- och rättigheter i Sverige och internationell. Jag menar att det är fint att bli uppskattad också av politiska motståndare”.

Vi i kampanjgruppen gratulerar Amineh till den fina utmärkelsen!

Den 13 juni uppmärksammade Christian Dahlgren Aminehs utmärkelse i Correns ledare:

Politiker med kurage – Amineh Kakabaveh (V) prisas av Finn Bengtsson (M)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.