Rösta på Vänsterpartiet – Kryssa Amineh – En röst för jämlikhet

Amineh Kakabaveh

Den 9 september är det val i Sverige. Rösta på Vänsterpartiet för att skapa en framtid som tillhör oss alla inte bara några få!

Varför Amineh?

Som man kan läsa i boken ”Amineh – inte större än en Kalasjnikov”:
Socialarbetare, grundare av den antirasistiska och feministiska gräsrotsrörelsen Varken hora eller kuvad och riksdagsledamot för Vänsterpartiet sedan 2008.

Aminehs upplevelser av förtryck har format henne som person, som feminist och som socialist. Amineh vill kämpa för att befria världens förtryckta särskilt fattiga och kvinnor. Som 13-åring gick Amineh med i det socialistiska partiet, Komalas gerilla Peshmerga. Aminehs ambition är att vara en Peshmerga i riksdagen.

I riksdagen har Amineh engagemang präglats av internationalism. Amineh har bara i år lyft frågan om politisk förföljelse i Iran, Turkiets hot mot Afrin och kurderna i Rojavaprovinsen. I mars i år var hon valobservatör i El Salvador inbjuden av FMLN.

Amineh jobbar ständigt mot hedersförtrycket utifrån ett antirasistiskt och feministiskt perspektiv, där alla flickor, kvinnor och barn oavsett tillhörighet ska få ta del av vår demokrati och frihet. Amineh menar att det är en antirasistisk och feministisk kamp att bekämpa patriarkatet med kulturella och religiösa förtecken som håller kvinnor i gamla och föråldrade traditioner och normer.

Amineh menar att det behövs en socialistisk och feministisk samt antirastisk kamp som inkluderar alla, även invandrare och kvinnor och barn från religiösa minoriteter. Det är en solidaritet som är nödvändig och som också är en del av klasskampen. Kan kvinnor och flickor samt fattiga och marginaliserade ha makt över sina kroppar och sina liv kan de utbilda sig, leva i frihet och kämpa politiskt för sina och andras rättigheter.

Amineh och Varken hora eller kuvad har genomfört kartläggningar i Stockholms och Göteborgs förorter som visar att många ungas privata liv är begränsat. Kampen mot hedersförtryck och alla kvinnors och flickors rättigheter är också en socialistisk kamp.

Amineh bekämpar religiös fundamentalism oavsett vilken gren religionen har. Amineh menar att den sekulära rättsstatens princip ska vara en garant för individens och särskilt kvinnors rättigheter. Att värna om rättsstatens princip är en viktig kamp för allas lika värde och för individens rättigheter.

Amineh kämpar mot rasism, klassamhället, politisk islam och fundamentalism.

Hon reser landet runt för att föreläsa för partiföreningar, kommunanställda, fritidsgårdar, skolar och kvinnoföreningar. Amineh vill inte fastna i riksdagen, hon vill ut i människors verklighet!

Amineh utsågs till Årets svensk i december 2016. Genom att uppmärksamma radikalisering, klan- och hedersförtryck blottlägger Amineh i handling och tal och till en avsevärd personlig kostnad, den svenska oviljan att röra vid alltför känsliga ämnen. Hon gör det genom att ta fasta på värderingar som gäller alla, snarare än på särskiljande identiteter.

Amineh tror på öppenhet och att bygga allianser. I vissa frågor anser hon att man behöver samlas över partigränser. Hon anser inte att hennes sätt att arbeta politiskt, eller de frågor hon driver, står i motsatsförhållande till Vänsterpartiets ideologi. Amineh ser att solidariteten och kampen för alla människors värdighet är det som gör henne till socialist!

Amineh är en aktivist i riksdagen som använder sin position för att lyfta viktiga politiska frågor. En folkets företrädare som reagerar på varje form av förtryck oavsett var det sker och vilken grupp i samhället som drabbas. Som utifrån de enskilda fallen utvecklar politiska krav som grundas i hennes socialistiska ideologi och hennes tro på demokrati.

I valet i höst har du möjlighet att stödja Aminehs politiska arbete! Du har möjlighet att stödja att Amineh får riksdagen som en plattform för att kämpa mot hedersförtryck, segregation och främlingsfrihet.

Rösta på Vänsterpartiet – Kryssa Amineh – En röst för jämlikhet!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.