Om morden på tre kurdiska aktivister i Paris

Mordet och terrorn mot de tre kurdiska aktivistkvinnorna måste fördömas. Det är tragiskt och fruktansvärt att det inte finns någon säkerhet ens när de lever i exil, trots att de har flytt från sina hemländer och fått politisk asyl. Dessa mord och avrättningar är inte första gången något liknande sker. De senaste 20 åren har en rad andra mord och terror mot olika aktivister skett i Europa.
Dessa kurdiska aktivister har haft en ledande roll i kvinnors befrielse och inte minst när det gäller kampen för det  kurdiska folkets frihet från repressionen av det turkiska staten.

Kvinnors roll är viktig för båda befrielsen och för freden och det var det som dessa tre kurdiska kvinnor blev mördade för. Det finns inget ord att hitta för att beskriva den sorg och bestörtning som nu infinner sig.

Därför är det viktigt att avkräva en noggrann undersökning av vilka mördarna är och att ställa dem inför rätta. Det är också viktigt att poängtera att europeiska länder som har gett asyl åt flyktingar som är förföljda av regimer måste få säkerhet. Det franska staten måste göra allt för stt hitta mördarna.

All kärlek och mina tankar till offrens familjer, vänner och kamrater.
Amineh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s