Fullt upp kring 8 mars

8 mars-aktiviteterna fortsätter: Efter ett antal seminarier manifestation debatter m.fl. så fortsatte även 9 mars i Kista och Husby! Seminariet som jag medverkade i , i  Kista anordnades av IKKF som Halala Rafei är ordförande för och de handlade om prostitution i Kurdistan Irak.

Det var flera som medverkade bla den kände författarna Shehrzad Hassan, Khende M Jaza  samt Jamal Gembar jurist, Ala Latif journalist från den oberoende tidningen Hawelati  från Krudistan och Halale Rafei från Stockholm.

Skrämmande att sexindustrin och traficing är så omfattande i Kurdistan Irak. Majoriteten av sexköparna är makthavarna och politiker därför är det svårt att göra något åt saken! Offerten som är ofta minderåriga fattiga flickor och pojkar –( de flesta från södra Irak och granländerna) fängslas och ställs inför rätta men och inte skyldiga dvs. sexköparna!
Under mitt besök 2009 i Kurdistan besökte jag ett kvinnofängelse i Erbil tillsammans med mina kamrater Jacob och Irja från vänsterpartiet. Vi träffade ett 20-tal minderåriga tjejer samt kvinnor med små barn där som hade hamnat i sexindustrin.

Nu ska vi göra allt för att vara till hjälp att påskynda en lagstiftning för att förbjuda prostitution, traficing och hela sexindustrin samt köparna ska bestraffas och inte offren!

Att stifta lagar är inte lätt heller eftersom det är makthavarna själva som både tjänar pengar på sexindustrin samt är sexköparna enligt experterna från Kurdistan! Kvinnor som inte kan vara självständiga pga. relgion, tradition, kultur, fattigdom, de är utan skyddsnät och räknas inte heller som medborgare därför det hela är bisarrt!  

Ska lada nu inför Femkampen/Feministiskt forum i Botkyrka Tumba imorgon kl.12. Varken hora eller kuvads seminarium om förortsfeminism och invandrade kvinnors i situation börjar kl12.
Du är välkommen!
Kampen fortsätter!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s