Dags att agera mot Israel

Israel har en än gång kränkt folkrätten. Det som har hänt är en massaker som omvärlden ska fördöma och konsekvenserna ska inte bara uttryckas via uttalanden från Sveriges och EU:s regeringar. Det är dags för en internationell bojkott och sanktion.

Vi har tagit del av en ytterligare folkrättsvidrig och icke – demokratiskt beslut som den israelska riskdagen fattat, att allt bojkott mot israelska varor, kulturell och akademin ska bötesfälla. Det är dags för omvärlden att agera mot Israel. Den rättsvidriga blockaden mot Gaza måste upphävas. Alla fredaktivister och demokratiska krafter gör allt för att pressa EU och USA. Beskjutningarna mot oskyldiga fredsaktivister är en vidrig handling och ett bevis på hur vidrigt Israel är mot sitt eget folk i allmänhet och det palestinska folket i synnerhet. En stat som kallar sig för ”demokratisk och modern” i regionen, har begått de värsta brotten mot mänskligheten i regionen i modern tid. Det handlar om den folkrättsvidriga apartheidmuren och stängslen. Det handlar om ockupationen av palestinsk mark och bosättningar. Det handlar med andra ord om en rasistisk diskriminering och en långsam etnisk rensning av ett folk. Jag påminns fortfarande mycket av den förtryck och diskriminering som jag fick erfara under min studieresa för drygt ett år sedan i Västbanken. De små skolbarnen blev utsatta flera gånger om dagen när de passerade stängslen i de ockuperade områdena på Västbanken. Med anledning av detta hade jag precis lämnat två interpellationsdebatter ang. etnisk resning och kvinnornas situation i Palestina. Därför är mitt hjärta hos de socialister och fredsaktivister och inte minst alla kvinnor, barn och äldre i Gaza som är utan medicin, skolgång, riktigt mat och andra förnödenheter och likaså mänskliga fri- och rättigheter.

Kvinnorna i Gaza är trippel utsatta, för Hamas’ fundamentalistiska och fanatiska islamiska lagar, för etnisk diskriminering från Israel och helt enkelt för att de är kvinnor. Länge leve den palestinska kampen för frihet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s