Hossein Khizri befaras avrättning i Iran

Dagligen får vi information och rapporter från olika källor som Amnesty international och från den iranska regimens egna källor att människorättsaktivister, kurdiska aktivister, kvinnoaktivister, arbetaraktivister, studenter, författare, journalister, B-loggare m.m. arresteras, fängslas avrättas, stenas och hängs på offentliga platser i Iran. Detta för att spridda skräckväldet särskilt i de kurdiska delarna av Iran. På juldagen agerade vi i Vänster mot avrättningen mot Habibullha Latfi som skulle ske den 26 dec genom hängning. Ett tiotal av Latifis släktingar och familjemedlemmar blev gripna i Staden Sanandij. I och med att Latifi var ”Guds fiende” enligt den islamiska diktator regimens lagar, fick ingen sorga honom. För en halvtimme sedan fick jag information från flera personer gällande avrättningen mot den 28 åriga Hossein Khezri från staden Orumie. En politikisk aktivist som dömdes till döden genom hängning den 14 april 2010. Torts Amnesty med flera andra människorättsorganisationers agerande mot Iran, befaras Khezri avrättning inatt. Vad kan man göra en söndagskväll kl. 23.30 än att ringa pressen och UD. Eftersom Khezri inte är svensk medborgare kommer inte UD agera. 

Regeringen i Sverige och EU måste bryta den tysta diplomatin mot regimen Iran.  Nuvarande kritiska dialog med Tehran har inte någon effekt om den inte förenas med någon form av konkreta påföljder. Det är både angeläget och bråttom med att göra något här och nu när det gäller mänskliga rättigheter framför allt de fängslade och de som hotas att avrättas. Vi måste kräva frigivanden av alla politiska fångar och stoppa alla avrättningar.

Annonser

2 responses to “Hossein Khizri befaras avrättning i Iran

  1. Verkligen! Om Sverige kan förankra sitt arbete inom andra länders tillstånd, så borde det kunnas göra något för situationer som uppförs i Iran.

  2. Avrätta dom som verkligen ska avrättas dom religösa fanatiska ledarna i iran där har vi problemet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s