Israel ska fördömas som den Sydafrikas apartheidregimen

Israel har en än gång kränkt folkrätten. Det som har hänt är en massaker som omvärlden ska fördöma och konsekvenserna ska inte bara uttryckas via uttalanden från Sveriges och EUs regeringar. Det är dags för en internationell bojkott och sanktion.
Beskjutningarna mot oskyldiga fredsaktivister är en vidrig handling och ett bevis på hur vidrigt Israel är mot sitt eget folk i allmänhet och det palestinska folket i synnerhet. En stat som kallar sig för ”demokratisk och modern” i regionen, har begått de värsta brotten mot mänskligheten i regionen i modern tid. Det handlar om den folkrättsvidriga apartheidmuren och stängslen. Det handlar om ockupationen av palestinsk mark och bosättningar. Det handlar med andra ord om en rasistisk diskriminering och en långsam etnisk rensning av ett folk. Därför måste omvärlden jobba för att Israel ska fördömas och bemötas som den Sydafrikas apartheidregimen.
Jag var en av dem som blev tillfrågad att åka med Ship to Gaza och tackade i princip ja först, men eftersom avresan skulle ske 23:e maj och jag inte visste om hemkomsten hade jag dessvärre inte kunnat lämna mitt arbete. Därför blev mitt bidrag som alla andra hundratusentals fredsaktivister och socialister världen över, medverkande i demonstration. Det var en väldigt bra och lyckad manifestation på Sergels torg och demonstrationståg mot Israels ambassad på Östermalm i Stockholm. Har fått en hel del samtal av mina vänner som är tacksamma att jag inte åkte med. Men eftersom jag inte för så länge sen var med en delegation i Palestina, och med anledning av detta har jag precis lämnat två interpellationsdebatter ang. etnisk resning och kvinnornas situation i Palestina. Därför är mitt hjärta hos de socialister och fredsaktivister och inte minst alla kvinnor, barn och äldre i Gaza som är utan medicin, skolgång, riktigt mat och andra förnödenheter och likaså mänskliga fri- och rättigheter.
Länge leve den palestinska kampen
Annonser

One response to “Israel ska fördömas som den Sydafrikas apartheidregimen

  1. braaaa! Amineh!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s