Svar till Stockholmian om kungabröllopet

I en artikel på Stockholmian på persiska har man skrivit om vem och vilka som är bjudna till det kungliga bröllopet i sommar. Man har särskilt nämnt vänsterpartiets partiordförande Lars Ohly och mig.  De har nämnt att nu när Lars Ohly har tackat nej så borde Amineh Kakabaveh lämna Karl Marx och sin ideologi åt sidan för att ha kul en kväll med champagne och kaviar…

Som socialist och feminist ogillar jag starkt monarkin och det gör mitt parti Vänsterpartiet också. Vår ledare Lars Ohly har tackat brudparet för inbjudan men officiellt tackat nej till att medverka i detta. Detta är ett ideologiskt ställningstagande som vänsterns ledare gör och inte för att socialisterna inte gillar festa och ha det kul. Det ska artikel författaren på Stockholians hemsida (persiska) veta om, att vi ogillar att skattepengar ska glamouriseras när en halv miljon människor är arbetslösa och hundratusentals människor och särskilt barn behöver bättre sjukvård och utbildade lärare osv. Så det kungliga bröllopet i Sverige bränner inte bara i stadskassan utan lägger salt på gamla sår när det gäller till exempelvis iranska Bernadottes anhängare eftersom de inte finns inbjudningslistan.

Jag hade egentligen inte behövt skriva ens dessa rader eftersom den som Stockholmian skriver är låg och förenklat debatt. Även om mina iranska vänner och kamrater veta att man inte ska bry sig om sådana oseriösa artiklar, men för vissa som inte vet var denna hemsida står så vet man nu. Med all respekt för åsiktsskillnaden, men det är inte första gången deras rapporteringar är vinklade och orättvisa. De hyser helt enkelt agg mot en socialist och feminist som från Iran.

Annonser

3 responses to “Svar till Stockholmian om kungabröllopet

  1. jag håller verkligen med om det här.
    Det är så dumt att skattepengarna går till dom
    som redan har ganska mycket av det och, inte till de som behöver det….. trist!

  2. Ingenstans i Stockholmians artikel står något om att du ”borde lämna Karl Marx och din ideologi åt sidan för att ha kul en kväll med champagne och kaviar” utan det står ”vi får se om Amineh Kakabaveh….” och det är skillnad. En riksdagsledamot borde åtminstone läsa en artikel noga innan man kommer med kommentarer och ankalagelser. Att du angriper Stockholmian på detta sättet visar bara hur långt i från verkligheten och den iranska minoriteten i Sverige du är. Stockholmian är i särklass mest lästa nättidning på persiska i Skandinavien och DET blir man inte om man är ”oseriös”. Jag tror att du är mest sur för att Stockholmian inte håller med den hyckleri som bedrivs i Sverige under namnet ”socialism” och ”kommunism”. Stockholmian är den enda persiska tidining som asvlöjar alla sosse och kommunisthycklare och naturligtvis är det inget som just du gillar.

  3. ”agg mot en socialist och feminist som från Iran”? Du vet verkligen inte vad du pratar om, mer feministiskt persisk media än Stockholmian får du leta efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s