Chang Frick från SD gör politik av telefonsamtal på ett fräckt sätt

Vi på föreningen Varken hora eller kuvad blev häromdagen uppringda av en som vid första telefontillfället påstod sig ringa från en tidning, för att i samtalet efter utge sig för att vara en företagare som jobbar med ungdomar. Det dröjde inte länge innan Chang frågade om föreningen vill föreläsa om hedersmord för SD. Svaret var och är naturligtvis ett nej, till ett främlingsfientligt parti som SD. Man har förvrängt det som har sagts i telefonsamtalet (se artikeln här). Sanningen är den att Chang inte har lurat mig utan bara sig självt och sina läsare. Chang Frick påstår sig vara ickerasist men genom att vara med i SD, vars politiska ideologi baseras på hat mot bl.a. människor med annan bakgrund än svenska och detta är inte så svårt att lista ut genom att exempelvis läsa Jimmie Åkessons åsikter i debattartikeln i Aftonbladet från i höstas. Man kan inte säga att man inte är främlingsfientlig om väljer att peka ut enbart vissa människor och deras kultur för att beskriva ett samhällsproblem som till exempel våld mot kvinnor, arbetslöshet, segregation m.m. Problemet för SD:s anhängare är att de inte ens inser att detta händer i skuggan av det samhälle som säger sig stå för allas lika värde – javisst, men bara på pappret. Därför kämpar jag som vänsterpartist och vi inom VHEK mot all form av rasism, fundamentalism, all form av kvinnoförtryck, kulturrelativism och andra former av främlingsfientlighet.

Jag vill inte lägga mer tid på något svar till Chang Frick eftersom svaren och ställningstaganden är så självklara för många andra läsare än de som har kommenterat på Politisk inkorrekts hemsida.

Mitt brev som postades till Chang Frick tidigare ikväll:

Hej Chang,

Det var Amineh här.

Jag vill först och främst beklaga att du valt att publicera en artikel om ett samtal som utom allt tvivel inte hade var en regelrätt intervju, eller ens en officiell diskussion med Sverigedemokraterna. Vad jag vet har du i ett första samtal, där vi bestämde att du skulle ringa senare, uppgett att du var journalist, för att i samtalet efter påstå att du ringde i egenskap av att vara en person som arbetar med ungdomar som drabbats av hedersvåld. Vad ditt privata företag som inte har med något av dessa frågor att göra hade med saken att göra vet jag inte, men det är egentligen bara ytterligare en indikator på att du inte hade ärliga uppsåt med ditt samtal.

Nåja, hade vetat exakt vem det var som ringde och hunnit kolla upp en del saker hade jag ju naturligtvis kunnat koppla namnet till den person som tidigare uppgett sig vara journalist vid diverse tidningar för att få fram önskat material av andra personer. Men sånt är livet, billiga tricks kan ibland löna sig.

Jag vill klargöra ett par saker som inte framgår i din artikel till PI. Naturligtvis har vi som VHEK tackat nej till samarbete med Sverigedemokraterna. Det beror absolut inte på att vi inte gör gemensam sak med politiska partier. Vi har under våren t.ex. inbokade föreläsningar hos SSU och vid Vänsterpartiets kongress kommer vi att ha bokbord på plats. Så att vi nekat att föreläsa för SD, vilket du frågade efter, p.g.a. en policy om att vi inte samarbetar med partier stämmer inte. Vad som däremot är riktigt är att vi inte vill ha med SD att göra, men partier som står för samma värdegrund som oss samarbetar vi gärna med. Vi sitter exempelvis i ett tvärpolitiskt riksdagsnätverk i egenskap av sakkunniga kring hedersvåld och diskriminering, vilket gör att vi i princip samarbetar med alla svenska riksdagspartier.

Detta är ett av bevisen för att du valt att förtänga mycket av innehållet i samtalet. Vi gratulerar att du lyckats knåpa ihop en ytterst vinklad och missvisande artikel. Det som fortfarande är ett frågetecken för oss är varför du valt att ens låta det stå kvar eftersom du själv borde vara ytterst medveten om att artikelns innehåll inte avspeglar det vår förening har sagt, varken genom mig eller genom vårt praktiska arbete. Med stor sannolikhet gör du bäst i att kontakta PI angående detta så kan man nöja sig med den skada som redan är skedd. Din organisation är hatisk mot muslimer och invandrare. Därför är inte trovärdigt det du säger, att du och SD jobbar för jämställdhet och mot hedersvåldet.

Egentligen behöver jag inte ens förklara mig för de människor som redan vet om mig och oss i föreningen VHEK, en organisation som jag redan nämnt är antirasistisk och feministisk. Det säger sig självt, helt enkelt.

Med vänliga hälsningar,

Amineh Kakabaveh

Annonser

One response to “Chang Frick från SD gör politik av telefonsamtal på ett fräckt sätt

  1. Intressant skrivet! Ännu ett bevis för att SD är ett oseriöst och hatiskt parti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s