Debattartikel på Newsmill angående ungdomars politiska aktivitet

Tillsammans med Ekim Caglar har vi skrivit ett debattinlägg som en fortsättning på Carlos Rojas’ artikel om politisk aktivitet. Vi har valt att fokusera på varför det är viktigt att engagera ungdomar, och där främst de med utländskt ursprung.

Stora mått av självkritik behövs också. Byråkratin har ätit upp en stor del av demokratin plus att det liberala tänkandet, att jag bry mig så länge det drabbar mig, är dominerande. De som lider av denna struktur är de mest ekonomiskt utsatta. Eftersom ungdomar utgör en stor del av dem, och där inte minst de unga som bor i förorterna, är det inte konstigt att det politiska systemet består utan reformer och blir mer byråkratiskt. Detta eftersom politiken inte längre är det självklara verktyget att använda för att försöka förändra sin och resten av samhällets situation.

Vi anser att det svenska folket ska forma demokratin. Ungdomar och människor i förorten måste vara en grupp som utgör den vitala byggstenar i samhället. För att undvika att sitta med pekpinnar och gnälla på vad som inte fungerar vore bra att komma med konkreta idéer. Alla led i det arbetet bör välkomnas med öppna armar.

Läs hela här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s