Debattartikel i UNT: Utred balkongflickornas öde!

I svenska medier rapporteras det om köksolyckor, balkongflickor, oskuldsintyg, mödomshinneoperationer, barnäktenskap och diskriminering i namn av tradition och kultur. Hederskulturen begränsar flic­kors och kvinnors livsutrymme även i världens kanske mest jämställda land. Kampen mot denna hederskodex fortgår men ännu är tusentals kvinnor och unga flickor offer för olika former av hedersrelaterat våld, också i Sverige.

I söndags dog en kvinna i Malmö sedan hon enligt medierna fallit från tredje våningen. För ett par år sedan blev en 16-årig afghansk flicka utkastad tidigt på morgonen, och på sommaren samma år blev en 18-årig flicka utsatt för samma öde. Även en ung irakisk flicka i Sundsvallsområdet har drabbats av detta.

Polis och åklagare ­bor­­de inte släppa misstänkta män eller familjemedlemmar fria, även om misstankarna i många fall är svaga om dråp eller mord.

Man borde fundera på varför en kvinna som nyss kommit till Sverige, som i det senaste fallet, skulle begå självmord genom att kasta sig från tredje våningen.

Läs hela här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s