På besök i Varberg

Har nu landat på ett hotell här i Halmstad efter en lång och intressant gårdag i Varberg bestående av arbete i mängder. Under dagen har jag bland annat tittat förbi ungdomsgårdar, Campus Varberg och teater Halland, samt träffat olika representanter från de olika verksamheterna.

Dagen har även innehållit kampanjarbete där jag med gott sällskap besökt skolor. På torget delade vi EU-flygblad och annat valmaterial. Intresset är vädigt lågt för EU. Det värsta hotet för demokratin är när folk är passiva. Det är inte alls likt Stockholm, här finns det inte mycket som ens tyder på att det är valvecka. Hursomhelst, snart får jag anledning att se hur det ser ut i Halmstad på den här fronten.

Under besöken upptäcker man hela tiden nya saker och ideér om hur man ska kämpa vidare. Allt tyder på att det behövs en mycket stark och proggresiv vänsterpolitik, men också en facklig mobilisering som tar ställning för arbetstagarna, de arbetslösa ungdomarna och kvinnorna.

Många med invandrarbakgrund är dessvärre arbetslösa även här. Ungdomsgråden jag besökte i Varberg låg i en förort med en majoritet av befolkningen från andra länder. Logistiken och närmiljön gjorde starkt intryck på mig, att det faktiskt finns enorma skillnader på de rika och fattigas områden. Det gäller exempelvis ungdomars fritisdsgårdar, skolmaten och miljön.

De chefer och personal som jag träffade på gården, samt chefen och administratören på teater Halland  var tydliga  med att Vänsterpartiet måste vrida hela politiken drastiskt åt vänster. Det inkluderar även sossarna. Det är en björntjänst att vrida S åt vänster då det har gjort ett ideologiskt och politiskt val.

Däremot måste vänstern göra allt för att byta både politik och regering nästa år!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s